HET BEDRIJF

WIE ZIJN WIJ

De geschiedenis van Scrigno begint in 1989, wanneer de ondernemer Giuseppe Berardi uit Rimini en geniaal idee heeft. Hij voegt iets toe aan de traditionele “schuifdeur” waardoor het een origineel product wordt dat totaal anders is dan wat de markt tot dan toe biedt: een inbouwsysteem waarbij de deur in de wand verdwijnt.
Dankzij de hoge kwaliteit van zijn producten en diensten is het bedrijf er in 30 jaar in geslaagd een leaderpositie in te nemen in de productie en verkoop van inbouwframes voor schuifdeuren en -ramen, en is momenteel een solide Groep die op wereldniveau de marktreferentie is geworden voor de hele productcategorie.
Scrigno is gevestigd in Sant’Ermete, een deelgemeente van Santarcangelo di Romagna (RN) in Italië. Het bedrijf beslaat een oppervlakte van 51.000 m2, waarvan 12.000 overdekte productieruimte en 1.200 kantoorruimte. In 2010 werd de tweede productieruimte in Savignano sul Rubicone (FC) in gebruik genomen, met een oppervlakte van 18.000 m2.
Vanaf januari 2003 is Scrigno France actief, dat in het hart van Frankrijk is gevestigd, in Montceau Les Mines. In 2009 is in Barcelona Scrigno España van start gegaan, en in januari 2014 Scrigno SRO in Praag.

 

 

30 JAAR

geschiedenis

380.000

inbouwframes per jaar

 

geëxporteerd naar

16 PAESI

in de wereld

 

MISSION

“Nieuwe ruimte en dus nieuwe vrijheid creëren”.

Scrigno stelt zich tot doel producten en systemen te ontwerpen die het leven en de leefruimte van de gebruikers comfortabeler maken, door nieuwe waarde en wederzijdse tevredenheid te scheppen. Daarom heeft het bedrijf besloten niet toe te geven aan compromissen en nee te zeggen tegen gemakkelijke winst, oneerlijke concurrentie en improvisatie.

DE GROEP

De Scrigno Groep bestaat uit vier bedrijven, gecontroleerd door het moederbedrijf Scrigno Holding: Scrigno Spa Unipersonale van Sant’Ermete, dat systemen en frames voor schuif- en inbouwdeuren produceert en verkoopt; Scrigno France, gevestigd in Montceau Les Mines, Bourgogne, dat de verkoop op de Franse markt beheert; Scrigno España, gevestigd in Barcelona, dat de verkoop op de Spaanse markt beheert; Scrigno SRO, gevestigd in Praag, opgericht met het doel een netwerk en commerciële structuur te creëren op het Tsjechische en Slowaakse grondgebied.

 

Scrigno Holding Spa


SCRIGNO
Espana Sl

SCRIGNO
Sro


MARKTLEIDER

De in de loop der jaren opgedane ervaring en een succesvolle positie op de wereldmarkt hebben van Scrigno een onbetwiste leider gemaakt in de productie en verkoop van inbouwframes voor schuifdeuren en -ramen.

Het sterkste punt van het bedrijf is flexibiliteit, zowel op productief als op commercieel vlak. Scrigno streeft voortdurend naar excellentie en topkwaliteit, met een blik die steeds op de eindgebruiker, de verkoper en de ontwerper is gericht, aan wie het bedrijf de garantie van een optimale service en een continue dialoog tracht te bieden.

Momenteel exporteert Scrigno zijn producten in 16 landen. Frankrijk is de eerste buitenlandse referentiemarkt. 

De distributie van de Scrigno producten vindt in Italië plaats via een fijn vertakt netwerk van verkooppunten, ondersteund door 21 vertegenwoordigers op nationaal niveau.

 

 

40 VERTEGENWOORDIGERS
wereldwijd

 

140
werknemers

TECHNOLOGIE EN PRODUCTIE

De productie van Scrigno omvat inbouwframes voor deuren en ramen, schuif- en vleugeldeuren en een serie accessoires voor innovatieve oplossingen die erop zijn gericht om ruimte te winnen.

Het aanbod bestaat uit 3 productlijnen: Scrigno Gold, het topgamma; Essential by Scrigno, een essentiële lijn met een minimal concept; en Doortech, het no brand gamma inbouwframes voor interieurs, speciaal ontwikkeld voor werkplaatsen en professionele toepassingen in het algemeen.

Elke lijn kan aan de specifieke markteisen voldoen, zowel wat target als prijs betreft.

Scrigno produceert ca. 380 duizend inbouwframes per jaar.

RESEARCH EN ONTWIKKELING

Scrigno heeft altijd een hoge productkwaliteit nagestreefd, die in de loop der jaren voortdurend werd verbeterd om aan de steeds meer eisende normen van absolute excellentie te voldoen.

De constante innovatie die het bedrijf kenmerkt uit zich in een voortdurende verbetering in de keuze van de materialen en het montagesysteem, met het doel om steeds nieuwe en grensverleggende elementen te onderzoeken.

Scrigno zet zich in voor een constante dialoog met ontwerpers en architecten om tegemoet te komen aan de steeds hogere en uiteenlopende eisen van de hedendaagse markt.

PERSONEEL

Scrigno heeft bijzondere aandacht voor de toegevoegde waarde van de organisatie, de professionaliteit en de motivatie van zijn werknemers.

Het bedrijf beschikt over bijzonder gespecialiseerd en gekwalificeerd personeel.

De Groep heeft 140 medewerkers. 

Scrigno Ops! Verhoog uw browservenster voor optimale weergave van de website.