Groep

Scrigno is opgericht in 1989 en is uitgegroeid tot marktleider in het ontwerpen, produceren en op de markt brengen van exclusieve inbouwframes voor verborgen schuifdeuren en ramen, 100% Made in Italy. Het bedrijf is gevestigd in Sant'Ermete, een deelgemeente van Santarcangelo di Romagna (Rimini), en beschikt over een bedrijfsterrein van maar liefst 50.000 vierkante meter, alsook productieruimtes op enkele kilometers afstand, in Savignano sul Rubicone, met een overdekte oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

Scrigno stelt 300 mensen te werk die samen jaarlijks 450.000 stuks produceren en exporteren naar meer dan 30 landen. In 2019 hebben we een geconsolideerde omzet van ongeveer 87 miljoen euro gerealiseerd, waarvan ongeveer 50% in het buitenland. De Groep is een solide marktleider en een referentie in de sector.

Sinds 2003 is Scrigno France actief, dat in het hart van Frankrijk is gevestigd, in Montceau Les Mines. In 2009 is in Barcelona Scrigno España van start gegaan, en in 2014 Scrigno SRO in Praag. Scrigno Deutschland is de nieuwste spruit en is in maart 2019 van start gegaan in Frankfurt.

Scrigno is ook actief in de veiligheidssector met haar dochteronderneming Master, dat meer dan 30.000 veiligheidsdeuren per jaar produceert in de vestiging van Piacenza, die 20.000 vierkante meter beslaat.

Sinds 2018 is het bedrijf in handen van het fonds Clessidra Capital Partners 3, beheerd door Clessidra Private Equity. Dit fonds heeft Scrigno aanzienlijke financiële middelen verstrekt voor het ontwikkelen van een groeistrategie voor het bedrijf. Het actieplan wordt ten uitvoer gelegd onder leiding van PAI Partners, dat Scrigno in augustus 2021 heeft overgenomen.

 

 

32 JAAR

geschiedenis

450.000

inbouwframes per jaar

 

geëxporteerd naar

30 LANDEN

in de wereld

 

VISION: Onze visie is om ruimte te scheppen waarin de creativiteit van zowel de ontwerpers als de inwoners van deze ruimten kan ontluiken. Onze inzet is authenticiteit, het bouwen van concrete waarden die vandaag, morgen en voor altijd worden geleefd.

MISSION: Scrigno's missie is het creëren van hoogwaardige sluitsystemen die het leven van mensen comfortabeler maken en hiermee bijdragen aan de levenskwaliteit.

 


MARKTLEIDER

De in de loop der jaren opgedane ervaring en een succesvolle positie op de wereldmarkt hebben van Scrigno een onbetwiste leider gemaakt in de productie en verkoop van inbouwframes voor schuifdeuren en -ramen.

Het sterkste punt van het bedrijf is flexibiliteit, zowel op productief als op commercieel vlak. Scrigno streeft voortdurend naar excellentie en topkwaliteit, met een blik die steeds op de eindgebruiker, de verkoper en de ontwerper is gericht, aan wie het bedrijf de garantie van een optimale service en een continue dialoog tracht te bieden.

Momenteel exporteert Scrigno zijn producten in 30 landen. Frankrijk is de eerste buitenlandse referentiemarkt. 

De distributie van de Scrigno producten vindt in Italië plaats via een fijn vertakt netwerk van verkooppunten, ondersteund door 21 vertegenwoordigers op nationaal niveau.

 

100%
MADE IN ITALY

 

300
werknemers

TECHNOLOGIE EN PRODUCTIE

De productie van Scrigno omvat inbouwframes voor deuren en ramen, schuif- en vleugeldeuren en een serie accessoires voor innovatieve oplossingen die erop zijn gericht om ruimte te winnen.

Het aanbod bestaat uit 3 productlijnen: GOLD, het topgamma; ESSENTIAL, een essentiële lijn met een minimal concept; en Scrigno TECH, het inbouwframes voor interieurs, speciaal ontwikkeld voor werkplaatsen en professionele toepassingen in het algemeen.

Elke lijn kan aan de specifieke markteisen voldoen, zowel wat target als prijs betreft.

Scrigno produceert ca. 450 duizend inbouwframes per jaar.

RESEARCH EN ONTWIKKELING

Scrigno heeft altijd een hoge productkwaliteit nagestreefd, die in de loop der jaren voortdurend werd verbeterd om aan de steeds meer eisende normen van absolute excellentie te voldoen.

De constante innovatie die het bedrijf kenmerkt uit zich in een voortdurende verbetering in de keuze van de materialen en het montagesysteem, met het doel om steeds nieuwe en grensverleggende elementen te onderzoeken.

Scrigno zet zich in voor een constante dialoog met ontwerpers en architecten om tegemoet te komen aan de steeds hogere en uiteenlopende eisen van de hedendaagse markt.

PERSONEEL

Scrigno heeft bijzondere aandacht voor de toegevoegde waarde van de organisatie, de professionaliteit en de motivatie van zijn werknemers.

Het bedrijf beschikt over bijzonder gespecialiseerd en gekwalificeerd personeel.

De Groep heeft 300 medewerkers. 

Scrigno Ops! Verhoog uw browservenster voor optimale weergave van de website.